my"Follower"

Saturday, 10 November 2012

New Entry? oR New Updates 2012

SALAM SABTU MALAYSIA! bukan 1 yer..hehe..pon bleh sebenarnyer..DAN Slamat PETAM yang hujang lebak sangak nih woo..kecek ganu gtu..kui3!..aku rse ramai yg da x updates aku punya blog..but so k..
Asal aku updates ek aku punya blog ni.?ye la..ermm..memanjang tgk dorg2 semua updates..kdg2 aku bukk aku nye blog..and nothings to story..aiyakk...sungguh membosan kan..wook..
Tp petang nie..aku try la nak updates something..

Once upon a times..hahaha!..xde la..gurau je weyh!..
AKu nk cerita psal diri sendiri..utk dairi aku..aci tak?mesti la aci..bak kato sangwang nie..hik3!..
Aku pon x pasti last bile aku updates..mls nak tgk sendiri..yg penting..early in FEB kot this year..
tu da tahap bosan da tu yg aku updates..no ideas..hehehe!..So utk 2012 nie..blog wa kosong je la!..cincai la
bulan JAN and FEB nyer updates tu eyh bubu..ahaha!..(ckap ngan sorg2 sambil gelak telinger goyang sendiri)..
Tak lame lgi kot..2013 umur ak da menjangkau 27..huhuhu..terasa mcm nak kawen da..ngan sapa..xperlu taw lgi..memey xdop pom lagi yg btol2.. i think xperlu risau kot.sikit risau pon ade..hahaha!..
biar ALLAH yang tentukan jodoh ak ngan spe..and atur kan semua nye..kalau ak daditakdir x kawen..pe leh buat..tu yg DIA nak..hurmm..aku kat sini just bleh berusaha..
2012 jugak la..yg membawak aku ke kerjaya baru aku..and aku berusaha utk keluarga aku..paling penting
dan yg aku idam kan..bile da dpt kerja bru..ialah KERETA!..sebb sepanjang hidup aku..sejak aku lahir..yang aku taw la..ayh atau mama aku xnah ade kereta..hanya sebijik moto kapcai buruk je..
and moto tu jgak..yg byk berjasa kepada kedua2 ayh dan mama..lahir nye anak2 dorg skrg..
dan ALHAMDULILLAH ..sampai skrg semua masalah ayh dan mama..masih dpt selesai..walaupon masih ade lgi..masa utk kami adek bradek utk bantu mereka,,ermm..tapi..masalah adik bradik pulak timbul..yg xpernah serasi..happy..dlm keluarga aku nie..mungkin ALLAH nak tunjuk pada keluarga kami yang sgt ssh dgn dipenuhi malasah2 yg berat..kepada semua ahli kelurga aku nie..tp sampai bila xtaw..haihss~byk dugaan
jgak~..
pada tahun2012 jugak la..ayh aku mengalami sakit kanser..dan anggaran..operated tu sebanyk RM**,*** ermm..mana kami nak cri duet sebayk tu..kalau nak collect adik bradik semua..xkan dpt gak sebyk tu..ade juga insan yg menolong menderma skit kepada kami..terima kasih dan kami sgt bersyukur..sbb operation tu selamat dijalan selama 4 peringkat..So far skrg dia ok..dlm keadaan sihat dri mata kami semua..hanya ayh je yg taw..ermm..aku da serik tgk mama ayh keluar ngan teksi..atau pon moto..kdg2 kene hujan..anak2 die xpe..tp nie ayh atau mama..AYAH MAMA..Syafiq nak mintak maaf sgt2!..kalau syafiq xdpt nak membantu sepenuhnye..and byk menyusahkan mama ngan ayh!..mintak maaf sgt2!..dlu da BERJANJI nak beli KERETA! bila dpt kerja bru..tp masih lagi pending..(yang buat pending plak..sbb aku sendiri xde transport..
and kehilangan moto kesyangan aku dlu,aku penah updates dlu)..bru la dpt beli moto bru thn nie gak..
kalau la..aku belajar rajin2 dlu..blaja tggi..gaji pon besar..mesti senang dan aku dpt bantu keluarga ak..hurm..sebab gaji aku masih x cukup lagi utk beli KARATA..hurmm..bile la nak mcm org laen

tu diaaa...kilat guruh da bunyik kuak woo kat luar sana..ehehe..sempat masok!..ehehe..
PAsal kerja aku plak ke?..ehehe!.. tahun 2012 kerjaya baru aku bermula..dan cabaran aku harungi sgt2 
adventure woo..maklum la..kerja2 cm aku nie..bahaya skit..risiko woo..maen ngan nyawa..hehe!
so far risiko aku kat tempat kerja aku kurang..tp kerja2 laen tu yg buat mencabar~..
byk aku blajar kat sini mende baru..yg memerlukan KESABARAN,KEGIGIHAN,KETANGKASAN,KEUNGULAN..ok..aku merepek sudah..ehehe..aku sgt2 penat kerja kat sini
jauh beza yg aku jangka kan..dlm skop kerja bru aku nie..mule2 aku dgr jer..tmpt mcm tu..ramai org akan ckp.. relax..mengular..kerja pon x byk sgt..tp tak!..mungkin..tgk pada site yg dihantar..Aku pernah merungut
jugak dlu kat situ..kerja mcm ape..dgn kawan2 pon xsekepala..masing2 ngan pendapat masing2..xmcm aku kerja lame aku tu..hurmm..tp aku cuba kuat kan semngat ngan kerja2 aku kat sini..mcm2 aku pernah alami..nak taw? Lekkkk lu..sap okok lu..hahaha!..fuhhhhhh...

Blackout?Power supply trip?Oh tidak sesama sekali yg aku jangka kan tu...
Tapi BANJIR!!.. OMG!..di tgh2 KL punya building..kawasan BAsement..mase tu bermula nye..sifat2 ego aku..emosional ak..baran aku..hati busuk..semua nye keluar..yang buat aku jdi fed up nak kerja..sekali 2 xper..nie berkali..sebb nya ape..bile bg pendapat..semua nye x btol..msg2 ngan pendapat msg2...ale2..
langsong..xjdi..termasok ler aku dlm tu..ehehe.!..tp bile pikir2 balik...tu semua utk experience aku sendiri..kot..and aku rse..dlm skop aku nie..mmg ptt aku kne alami semua nie..kan..kan!..
Yang paling penting.. NIAT aku ..kenapa aku kerja mcm nie semua..untuk ape aku kerja mcm kuli btak..
Untuk ape??? tp untuk ALLAH SWT..aku kerja kerana NYA..
Tapi ade yg best nye gak...even pat kerja mcm tu..aku dapat ramai kenal kawan2 bru..perangai bru..mcm2 ragam manusia bru..hahahah!...tu mmg prinsip aku..aku akan kenal org mcm tu..sometimes..aku terpaksa jadi lalang..sory guys..
xde niat jahat atau maksud pape..jnji aku ikhlas..:peace! ..hehehe

Ape?..Pasal pasangan aku?...aku kapel ngan spe semua?..hahaha!..xpyh taw kot spe..spe2 yg taw aku nie mcm ne..mereka2 tu la yg bertuah sgt..sbb dorg je taw aku mcm ne..jahat baek buruk nakal aku mcm ne..
lau citer esk lusa xkan abes lau citer psl cintam cintun nie..ehehe..mcm biasa ape yg leh aku cakap kan..im nothings!.. and tak semua org bleh trime aku ngan sedaanya..atau jugak mungkin slh aku sendiri..yg xreti jaga RELATION..times aku berbunga2 la..ahaha!..Aku fail kot bercinta2 nie..seriously!..ehehe!..
Cuma..aku bru mengenali siDIA pada 2012 nie jgak la..yang pasti start aku cube nk dekat2 kenal2 ngan die(ala2 ngorat la) mase bulan puasa tu..eheheh!..ngan gmbr die cegat pinggang muke baget kiut..haha..tp mungkin la..utk thn nie jer kot..atau insyaALLAH..akan lame dan selama2nya..cuma mampu berusaha yg mne aku termampu..and im try give YOU da best perfomeance from me..myself..tapi kami bru je kenal2..ahaks!..slalu tersyok sendiri..pom ade..biasa la tu..mende tu mesti korg pon pernah..haha!..jgn tipu ler..huhu..so mende nie mls nak citer panjang..lau aku de jodoh ngan dia..maka DALAM AHLI KELUARGA KASSIM BIN MAJIDI..Syafiq merangkap anak ke 3..yang kawen dlu..yeayyy!..huhuhu!..ahaks!...start da..kah3!..
Ciri2 nya..bg aku..dye cute..comel giler mcm budak sekolah..tp mcm mak org dah..ahaks!..meleteh kuat..pok pet pok pet..hehe!..seorg yg degil juga..maybe la..aku pon degil la..so what?..hahah!..
sngt suka kan KUCING!..wriawwww!...tp aku x suke kot..ermm..geli woo..ehehe!..kuat merajok!.kompom buat muke katak time dye merajok macam nie ----> -______- hahahaha!..
Opppss!..ehehe!..and sebb dye gak la..yg buat aku nak Updates balik blog aku nie!...tenks to u!..
Give ur credit card..eyh silap..credit sudah..ehehe!..
Cume..aku rse..tanpa perasan ke ape..aku mungkin ade buat spoil kat dye..lately..hurmm~..and die da bg HINT something kat aku..yg aku rse bleh faham sgt..(mcm xlama je aku ngan dye..-__- )
aku x mintak pon..kalau lame lgi bgs..klu xlame tu..bkn aku yg kami berdua yg buat keputusan..tp ALLAH
yang menghalang kami berdua..tgk je la kesudahan mcm ne yer..

Laen2 Aktiviti 2012 nie..aku berjaya mendaki Bukit BROGA setelah 5thn plan tu..perghh!..akhir nya!..kui3!..gua berjaya kot!..hehe!...padahal ramai kat luar sana..perghh!..BROGA..adik2 je yg naek tu..ehehe!..biaq pi sama depa semua..nak habaq pa pon..ehehe!..janji aku sampai tmpt yg aku nak pergi..Next2 station ialah!..BUKIT TABUR,GUNUNG NUANG..aku berjaya jer 2 tempat tu..aku akan harungi GUNUNG KINABALU! plak;;aku pernah sekejap jejak kaki gunung kinabalu tu taw..ehehe!..nak naek tu..bile2 je la kam rase nyer..DEJAVU!..hahahah!..so aku harapp..aku akan sucsess ngan plan hiking2 aku nie..ehehehe!

Selamat HARI RAYA AIDILFITRI 2012 utk semua blogger2 ehehehe!..!..citer pasal raya..excited woo!..ehehe!..Ape yg excited..?..sbb aku xbalik kg..tp balik kg org laen..acane tu..ahahaha..sedih woo..nk gak rse suasana kg..ermm..kat Kl..kawan2 xde mse tu..bpe kerat je..tu pon ade mase 1st day raya..ehehe!..esk2 ilang semua ke kg..tp mende nie kebiasaan tiap2 tahun mcm nie..maklum ler..kG ak jauh sgt kot..BORNEO mari taw..eheheh!..xde rezeki lgi nak balik kg..memerlukan modal yg byk gak..hehehe~..last year raya and this year..aku  polo  org yg sme..balik JB..jiran taman umah aku gak..
da mcm sedara2 mara dorg plak..dtg sne je..ade je tny "Sapa tu rip ko bwk tu.." hahaha!..segan woo..mcm x di undang..tp disbbkan nak rse gak suasana kg..apadahal..buat muke xmalu je..eheheh!.so raya tahun nie xde yg menarik bg aku..same je mcm 10thn lepas.. :) .

Aku pon da taktaw nak updates ape..mungkin da tua..byk mende aku da lupa kot~..ehehe!..ade yg aku taw..ade jgak yg aku xtaw..ehehe! pape pon.. 2012!..ur gud bye!..and 2013 ur welcome!..

P/S : *wink*
sapa la yg bertuah bace entry aku nie!..kompom xlalu nak baca.panjang sgt..tu pon kalau ade org       baca.,.kau la yg bertuah kalau dpt bca abes!..ehehehe!

AKU NAK UCAP KAN SELAMAT TAHUN BARU 2013 UNTUK SATU DUNIA
HOPE DO UR BEST IN UR LIFE


10/11/2012
17:40PM-19:44PM
bubu laa api
















3 comments:

Cik Asma BLuppy said...
This comment has been removed by the author.
miera-in said...

khatam dh baca ahakk ..tu la jrg update lgi..cerpen tros hee

sha my heart said...

wah, pnjg.
Tp ok la up date ko pnya utk thn ni. Patutla ko asyik xda, krja ko sibuk ya.
Keluarga, parent plg penting.
Ehem2 utk si dia.
Smga brjaya bubu.
Jgn lupa kwn. Aku kwn ko kn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...