my"Follower"

Sunday, 10 July 2011

PLEASE HELP HIM

 
ASSALAMUALAIKUM WBT

Aku mcm trase nak share sumtink ngan korunk laaa..actually bende nie tiada kaitan ngan spe2 ok..
just nak taw je...ape pendapat korunk..kalau girl nie da mule berubah utk siDIA ni..utk serius dlm hal dlm planning utk berkawen..

jum kiter reverse balik citer yg sebnrnyer ringkas kan je la..mls nak tulis panjang2..
pada mule nyer laki nie punya la semngat nak dptkan die..buat ape sje sampai korban gaji die yg x seberapa..mase die..sehingga keje die terjejas..hmmm..kerna girl nie btol2 beri kepercayaan kat die..pada mulenyer dorg nie couple long distance..tp asyik bergado je..yg si nie rupenyer ade la tipu die skit22 walaupun die terpaksa buat mcm tuh..bleh la excuse ckit..bile dorg nie da plan utk bertunang n berkawen..dorg mule duk dekat msg2..rupenyer makin teruk hubungan dorg pastu..sbb bile pompuan tuh dtg cnie..laki tu da bersemngat utk bersama die..sanggup buat ape sje utk die..tp..bile2 skit2 asyik terkantoi je yg si pompuan nie ade msg2 dgn org laen..excuse lagik laa..maybe kwn die..yg mamat tu just nampak xnampak je..so..die diamm je la..bile tny..nnt mara..ok la..teruskan lagi..bile mende sme yg jdi lagi utk org laen plak yg dtg..yg xtahan ramai sgt org2 yg mamat tu x kenal..compom la laki tu mungkin da kureng nak caya kat die dah..btol x?..then nak kate kan 24jam asyik begado..awek tu plak da mule bosan asyik kne control je..(tu tepuk dada tny diri sendiri) jujur je la kan..ptt ke awek tu boleh bosan disbbkan laki tu asyik mara die..psl sbb dioe die ade org laen...

1. laki tuh pasan name mamat yg die msg tuh..asyik msg depan bf sendiri..awek tu xreply..;)bile tny..die x kenal..sedangkan msg tu berbau cm dorg ngah kapel..B syg la..ape la..abg ayg laa..ramai sgt..
alasan die..die ckp..die buruk kan laki tuh..sbb die ckp..die just nak layankan mamat tuh...pttnyer buat die abes kan kdt kat mamat tuh..mcm ner ngan bf die?

2. dah ade driver pickup die utk bwk die jalan2...ckp ngan bf die tido la..ape la..tp ALLAH tu mase berkuasa utk tunjukkan kat bf die yg awek nie da tipu die..ok..tunduk lagi kat awek die..sbb da sayang..mls la nak gado..gado2..pastu baek balik..tp mendetu berulang lagi sampai 3x laa..perghh spe xtahan..

3. awk die sakit nie..boi die ckp..mc la duk rehat kat umah...tp ngan ade mse yg sesuai..die kuar tanpa bg taw bf die..bile ditegur..mula la marah..ckp sume mende xleyh laa ape laa..ok fine..simpan lagi perasaan tu..
sampai mse bf die excident..moto..haa..seminggu x jumpe awek..terpaksa duk umah..ngah sakit..awek die suka giler..kua sana sni..lau x..asyik berkepit je ngan bf die..pastu..awek die da mule bising moto xde la ape la..ssh nk gy mana2..isk..

4; bf die terpaksa jual moto die yg accident tu..utk kepentingan gf die..sbb die bru start keje kat cnie..so..kne la buat mcm2..nnt pompuan tu ckp pe plakk kan..da keje..ape sume..die buat hal plakk..time lunch bleyh plak kuar ngan customer..katenyer keje byk call x pickup..bile rse cm lame sgt..cll opis die..boss die ckp..die kuar gy lunch ngan somebody..siap pickup kat opis..mak aiii..gado lagi..asyik2 gado..yg pelik nyer laki tu ssh nak lepaskan die...tataw npe..sbb awek tu pun ade gak mintak break..tah laa..ade gune2 kot..hehe..kidding..

5. awek tuh kunun2 la..nk cri point bf die sendiri..asyik gf die jer kne..sedangkan..die nampak ape yg jdi kat bf die sendiri..sehingga kan da makin teruk prestasi keje die da kemana..gaji bulan2 abes kat die..ape tah lagi..o.t die..before diz..laki nie seorg yg berduet..masyuk laa..bile da gf dekat..sumenyer xcukup..utk diri sendiri..pun x ckup..da lame kapel ..pompuan tu ungkit..duet x cukup la ape la..xleyh buat pape utk die..kite pikir balik la..klu ckp..die ckp ungkit..bile diam..die xphm,,senang citer laa..total bf die abes kan mmg byk la sepanjang 3bulan shje kat 3k..byk tuh..segala2 kos utk gf yg tersyg..

6.bile bf die da tension sgt..elok2 sygg giler kentang kat gf die..perasaan tuh da mule kureng ..da xleyh trime...org keliling sume taw psl awek die..bukan sje skandal2 die pau duet..ex2 lame die pun die mintak..ayat die mmg power beb,,lau x..sampai 3k..abes kat gf sendiri..maybe ade la tuh awek die bg pape kot..phm2 je la..masalahnyer..ngan skandal2 die pun jgak ke?..OMG!..mmg demm la kan..haihss..mls nak tuduh..tp org bleyh buat mcm2 utk die..

7. ast nie..akhirnyer kantoi jgak gf die..n bf die btol2 mengamuk..bf die seorg yg panas baran..tp bertempat la..tgk jagk pada masalah tuh...tp da lame bersabar..mmg sume ayt da kuar..maki hamun per sume..akhirnyer laki tu mintak putus..tp gf die plak buat hal..buat ayat pasrah..nak balik la ape la..so laki nie jdi bodoh sekejap..mmg mcm laki nie btol2 da kne buat oleh pompuan tu..xberani nak tuduh..tp seume org nampak termasuk family sendiri..

rupenyer nyer..laki tuh ade buat loan yg sgt byk..utk bisnes sendiri..tp gf die plak cucuk..nk beli kete la..buat atas name die la ape la..laki tu layankan je la..mcm2 beb die nak...pling penting yg buat bf die tu xsampai ati..die ckp..die ade buat utang along...kat 4k..die harap duet bf die masuk je.,.sbbalong d cri die..bf die x mampu nak buat pape..kwn2 die ckp..pe bf ko buat?..xtolong ke..giler byk tuh beb..pastu die ckp.yg bf die x nah nak bg pape...klu bf die xnah bg pape..die x keje kat cnie..n xleyh hidup la kat cnie..

awek tu pun mule cm nak serius bile nampak yg bf die seorg yg penyabar..bleyh trime gf die buat jahat..kunun die nk berubah balik la..nk tukar num la ape la..gy kedai hantaran kawen sume..sedangkan bf die tu xde mood dah..tu yg bergado lagi..gf die ckp..kenapa mcm x semngat jer..x excited ke ite nak tgk brg2 kawen..nak kecoh2 kat mak bapak la..sori la..bf tu mmg da x caya kat gf die sendiri..sampai la skrg..die sampai skrg gf die asyik menyusahkan die..sehingga la bf die hampir kene buang keje..sbb layan kerenah ngade2 gf die...pada mulenyer kat sana mmg die ok..sbb long distance..da dekat..hmm..ALLAH je la yg taw..

SO..APA YG SEWAJARNYER LAKI TU PTT BUAT..SAMA ADA TERUSKAN PERJALANAN..
ATAU TINGGALKAN SAHAJA...LAKI NIE SUSAH NAK TINGGALKAN..SBB POMPUAN ADE SAJE BUAT DIE BERAT MULUT...HMM..AKU NAK TNY PENDAPAT KORUNK..MNE TAW BOLEH MEMBANTU KE..

4 comments:

Bantal Bucuk 1986 said...

nak ckap cmne ehh!! tp aku pnah alami, walaupun jarak dekat, ex fiance aku yg long distance, bg aku.. kalo dah xde sifat saling percaya satu sme lain..mmg susah.. kalo ko cbe sekalipun insyallah maybe berjaya maybe x.. sbb dihantui masa2 lepas kan... so isthikharah adalah yang terbaik

capiq xD said...

erm..tah la..aku rse mcm tu gak..tp tu lah..kdg2 kite yg rse xsenang..n rse cm nk meletop..even sabr sampai bile pun klu x abes2 ngan perangi die cm tuh..mcm ne..hmm..

Eyka said...

klu eyka jadi awk..eyka just leave pompuan tak guna ituu!! cisss agak laaa nak buat org ponn! gilaaa sampai pauu byk orgg! eyka yg kack ni pon tak pernh buat cm2..iskhh -.-

steruk2 playgirl eyka..eyka tak pernh rase nak pau org..eyka kne pau penah laa..tapi sory la der nak kasi....pelempng eyka kasi tau! :)


tak yah la dgn dy..mengabis beras je derr! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -.-

sha my heart said...

Macam mana aku boleh terlepas bab ni?

Adeh, boleh buat drama..

Ko kena ingat, ko nak ke ambik dia jadi isteri? Senang ke hati ko kalau dia ada kat rumah ko?

Fikir panjang wei..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...